Tévhitek a stratégiáról

#onepager
#hibák
#stratégia_részei
A stratégiáról a legtöbb vállalkozó annyit tud, hogy
  • kell – de legalábbis, jó, ha van
  • hosszú távú célok vannak benne
A baj, az, hogy a stratégia messze nem ennyi. A hosszú táv stimmel, de ez nem egy vágykollekció (mint a legtöbb vállalkozó esetében, akiket megkérdeztem, hogy mi a stratégiája), hanem ennél lényegesen több!
Ezt a tartalmat csak regisztrált tagok láthatják.

Itt tudsz belépni, ha már tag vagy: Belépés tagoknak

Ha még nem vagy tag, de szeretnél, akkor jelentkezz a klubba itt: Vállakozni szexi!

Tudom, munkás egy startégia összeállítása. Jó hír azonban, hogy jellemzően egyszer kell csak ezt a nagy melót elvégezni, aztán utána hosszú évekig jól mutatja az irányt a cégednek (és neked). Max kisebb korrekciókat kell végrehajtani rajta.
Persze megváltozhatnak úgy a körülmények, hogy fejre kell állítani a stratégiát. Akár kidobni az eddigit, és átnyergelni valami újra. (Erre nagyszerű példa a Nokia, amely gumicsizmagyártóként kezdte, szórakoztató elektronikai gyártó – főleg TV-gyártó – cégként folytatta, aztán lett belőle a világ legnagyobb mobiltelefongyártója. Most meg éppen papíripari cégként él túl.) De ha jól csinálod, és a startégiát is jól építetted fel, ezzel pedig összhangban van az operatív megvalósítás, akkor a stratégiád nagyszerűen fog szolgálni még akár az elkövetkezendő 150 évben is. 🙂
 
Csengő kasszát és sikeres vállalkozást!
🙂 Csilla 🙂